Bokprojekt

Sigrid och Carl Georg (2019). Släktbilder från början av 1900-talet och intervjuer med fem äldre släktingar blev till en minnesbok över en omtyckt mormor och morfar. Boken såldes till självkostnadspris på en stor släktfest. 

En ovanlig barndom (2017). En 92-årig man i Malmö har fått hjälp att skriva ner minnen från hans första tjugo år i livet. Det resulterade i en fin liten bok som trycktes för syskonbarn och andra släktingar.

Mitt magiska liv (2016). Jag har hjälpt en man i Mölle att strukturera upp ett stort material med bilder och text, en dokumentation han gör till barnbarnen. I slutet av 2016 blev boken färdig.

Tolv tabletter om dagen – att få en bättre vardag med Parkinsons sjukdom (2016). En personlig bok om hur det är att som läkare få sjukdomen Parkinsons. Den vänder sig till patienter och anhöriga.

Minnen från en vaken drömmare (2016). En berättelse om en 93-årig helsingborgares liv, gjord utifrån intervjuer på hennes äldreboende. Boken gjordes på uppdrag av kvinnans fyra barn. 

Att vilja vidare (2014). En berättelse om en 82-årig kvinnas uppväxt i Jämtland på 1930-talet. Jag intervjuade henne om barndomen, ungdomsåren och beslutet att bilda familj i Skåne. Boken gjordes på uppdrag av kvinnans barn.

När Hilding var liten (2013). Hilding Johansson, i dag en 90-årig man, växte upp i en statarfamilj utanför Helsingborg på 1920-talet. Våra samtal blev en fin berättelse med bilder från hans ovanliga uppväxt.


Morfar Vladimir och andra världskriget (pågående). En berättelse om en 80-årig man som växte upp i Polen under andra världskriget, och via en idrottskarriär kom till Sverige på 1960-talet. Boken är beställd av hans barn som vill bevara berättelsen för kommande generationer.

”Jag är inte död än” (pågående). Under 2013 och 2014 följde jag en kvinna som fått en svår form av cancer. Jag ställde frågor, hon berättade. Tanken är att sammanställa materialet till en bok för andra i samma situation.